Thursday 15 February 2007

Ko se vrneš domov prazen...

Danes sem šla na predstavo v staro elektrarno. Stripsody 2. Kebataola! Avtorica projekta: Karmina Šilec.

Navajena sem, da mi projekti Carmine Slovenice sedejo. Na nek način so sterilni, izdelani do potankosti, prijetni itd. Takšne stvari sprejemam do neke meje. Če je preveč, je preveč. Stvar se mi ne zdi živa, ko je res spedenana v nulo, brez kakršnekoli napakice, ki bi dokazovala, da dekleta niso zgolj roboti v rokah ambiciozne dirigentke. Ampak pustimo Carmino Slovenico.

Prvič v elektrarni kot prizorišču - VŠEČ!

Prvič na projektu Kebataola - RAZOČARANA!

Skupina raziskuje zvok, spodbuja novo, obuja staro.... ful enih globokih besed v predstavitvi skupine, ki je nocoj pokazala že videno, že slišano... v glasbeni avantgardi pred recimo dvajsetimi leti. Saj ne vem. Mogoče sem jaz tista, ki sodobnih pristopov ne razume. Vendar 5 žensk, ki spuščajo iz sebe razne zvoke - glasove, v eni osvetljeni luknji pa tip v kikli, ki poje kot "kao" kontratenor. No, tako kot Jimmy Sommerville recimo, ampak kar nekaj... brez prave melodije in smisla. Vse v angleščini ali nemščini. (Cilja na tujino? Ojej...) Vzorci, ki se ponavljajo, pa čeprav jih imaš poln kufer že po dveh minutah.

Svetla točka - pianist, ki je polnil vmesne premore, ko je oder v temi in se dekleta prestavljajo. Jasno, če je bil pa Bojan Gorišek. Poleg Milka Lazarja še en multipraktik, ki iz klavirja izvabi kar hočeš...

Ja, moja prva misel - odgovor na vprašanje znanca, da je bilo kar fajn in kako se mi je zdelo:

"Pustilo me je prazno..."

To je zame grozno. Da me koncert, predstava pusti čisto neprizadeto, nič šokirano, nič presenečeno... karkoli! V meni ne vzbudi niti najmanjšega čustva... kar naj bi bila naloga oziroma vloga umetnosti.

Škoda. Upam, da so drugi v predstavi uživali bolj kot jaz.

3 comments:

ambala said...

Senzacionalizem je dosegel tudi nekatere segmente umetnosti. Škoda. Sicer je bila pa Karmina vedno malo nagnjena k temu, ne?

Anonymous said...

amabile mature masturbate
rabbity ragazze strip
caldissimo riservato vergine
eccellente amatoriali strip
orgia nubile
segretaria strip nellappartamento
love bionde dildo
esibizioniste anali
discreto nonne strip
distribuzione
video sesso di uomini ottantenni
coito anale
asiatiche urinate nellappartamento
www vagina it
erotice fumetti
in pace cyber
clarence sesso
comfortable idraulico inculate
molto bollente cameriera amore
affetto bionde figa fotti
fighette maledica in anticamera
prittiest bionde merda
foto zoccole tedesche
debole storia
damerino bionde fottilo
raro cowgirl ubriache
donne che scopano e mogli spiate
segretaria fotti in anticamera
risibile fighetta doppio penetrazione
asiatiche urinate nellappartamento
bramare cameriera fotti
sfondi samsung t100
carino lesbiche succhi
imaggini lesbo
il nonno alberto
topless sunbathing
ragazze pompino in stagno
strappare pulcino orale fotti
foto gratis nudo femminile
carino cowgirl sex
desiderio russa
bionde calde
lovable nonne fottilo
agreeable ragazze amore
adatto lesbiche figa fotti
goodly segretaria sesso
lust infermiera ubriache
amatoriali pompino nel bagno
pozzi vintage galleries
nella residenza donna

Anonymous said...

Mislim, da so tvoji občutki popolnoma normalni in pričakujoči. Četudi sama včasih zaidem v moderne projekte, imam o tej glasbi podobno mnenje kot ti. Vseeno pa se takšnim modernim zadevam nisem nikoli odrekla, ker postane zadeva zelo zanimiva, ko se vanjo poglobiš. In da ne boš mislila, da izvajalci vedo, kaj bi naj njihovo kričanje in proizvajanje raznovrstnih zvokov pomenilo... Lahko si vsi (tako poslušalci kot izvajalci) samo ustvarimo svojo zgodbo v naši domišljiji. Vsaka glasba nam riše slike...in to nas tudi bogati. Niti se ne pričakuje, da bi morali poslušalci dejansko razumet sporočilo izvajalcev. Ampak če ljudje "ne razumejo", jim "ni všeč".
Kar se tiče Karmine... Je zelo inteligentna, sposobna in spoštovana ženska, ki ve da se spušča s svojimi projekti v skrajnosti. In zato še toliko bolj - kapo dol - da si to upa, ker ve, da večini takšna glasba ne bo všeč. Seveda pa imamo vsi nekaj nostalgije po bivših "lahko poslušljivih" in seveda do potankosti predelanih projektih, kot so Adiemus, Musica Inaudita... in starih dobrih cajtih ko so dekleta stopile v občinstvo, jim podale roke in zapele Dream a Dream...Ganljivo in nepozabno.
No, toliko iz moje strani. :)